Tradingsysteem
3 peilers van het systeem

 

1. De basis van ons systeem is het swingtraden op de middellange trends. Deze trends voorspellen we door middel van onze jaarvoorspelling en op basis van de actuele stand van zaken finetunen we deze voorspelling. We nemen posities in om deze middellange trends mee te pakken. Bijna zonder uitzondering handelen we met turbo's long of short op de AEX en/of een aantal aandelen (in ieder geval Shell). De hefboom (en daarmee het risico van de positie) wordt bepaald door de stoploss. Het is de bedoeling dat binnen een trade nooit meer risico genomen wordt dan 5% van het startkapitaal, dat 5000 euro bedraagt.

2. Als we in een swingtrade zitten, dan nemen we op basis van de analyse winst op 50% van de positie. De rest laten we staan en zolang de trend niet veranderd, zullen we korte posities nemen in de richting van de trend. Deze posities nemen we ook in met turbo’s. Het doel van deze posities is simpel: snel erin en snel eruit. Voor het innemen van deze posities is een systeem ontwikkeld op basis van speciale indicatoren die aangeven wanneer de mogelijkheden zich voordoen, dit kan 2-6 keer per maand voorkomen.

3. And last but not least onze speciale bodemindicator (zie de pagina bodemindicator). Deze geeft gemiddeld 2-4 signalen per jaar af. Niet veel, maar als er een signaal is dan geeft dit in 90% van de gevallen het ultieme signaal voor een longtrade. Deze signalen gebruiken we om op een iets agressievere manier te handelen. Dit kan door een grotere positie of door te kiezen voor een hogere hefboom. Met name deze laatste peiler zal gaan zorgen voor de knallers.

Bij het aangaan van posities geef ik aan welke hefboom ik hanteer voor de turbo’s. Het behoeft geen betoog dat uw rendement anders zal zijn dan de mijne omdat u net iets gunstiger of minder gunstiger de positie aan heeft kunnen gaan dan ik. En in het verleden is gebleken dat leden handelen met andere producten dan dat ik adviseer, bijvoorbeeld met opties of met turbo’s met een veel hogere hefboom (en dus een veel hoger risico) dan ik adviseer. Hiervoor neem ik geen verantwoordelijkheid. Ik laat zien welke posities ik inneem en u bent verantwoordelijk voor uw eigen handelen.

 


Wat is nu het meest handig voor leden die de trades van Waves2trade willen volgen?

 

1. Een account bij een broker waarbij u in staat bent om met sprinters/turbo’s te handelen. 

2. Een startkapitaal van 5000 euro op uw account, hiermee bent u in ieder geval in staat om integraal de swingtrades en de trades op basis van de bodemindicator uit te voeren.

 

Persoonlijke training

Wilt u niet afhankelijk zijn van de dienstverlening van Waves2trade of een andere aanbieder, maar wilt u zelf in staat zijn om op jaarbasis een meer dan gemiddeld rendement te halen? Dat kan. Wij trainen ook beleggers. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u ons mailen op wavestrade@telfort.nl