Astronomie

 

Over Astronomie wordt vaak met gemengde gevoelens gesproken. sommigen vinden het onzin, anderen zweren erbij. Vroeger hadden ze geen computers, algorithmes, internet of wat dan ook. Ze gebruikten de cycli van planeten als een klok en voorspelden op basis van die klok. Het voorbeeld van 7 vette en 7 magere jaren uit de bijbel kennen we allemaal. Dit is niet meer en niet minder dan een astronomische cylus.


Wij gebruiken onze nuchter inslag en zeggen; Als het maar resultaat oplevert! En het levert resultaat op. We kunnen een draai in de markt voorspellen. In sommige gevallen al maanden van tevoren. En om het nog mooier te maken, het is soms mogelijk om te voorspellen of het een top of dal wordt. Met deze kennis wordt beleggen een stuk eenvoudiger.

 

Onze kennis hebben we vooral van twee legendarische traders uit het begin van de 20e eeuw, te weten W.D. Gann en George Bayer. Daarnaast leveren de boeken van Luther Jensen en Louise McWirther veel informatie op die we gebruiken. 

 

Lange Termijn Trend Indicator (LTTI)

Een voorbeeld van een Astronomische indicator die we gebruikten is de Lange Termijn Trend Indicator. Bovenstaand de chart van deze LTTI-indicator voor de tweede helft van 2015. De rode datum geeft aan dat dit een significante datum is voor een belangrijke verandering in de Trend. Bijna alle data uit deze Astronomische indicator leverde met een marge van 2 handelsdagen belangrijke highs en lows in de markt op !! We combineren deze data met andere data van bijvoorbeeld de Supercycle en komen dat tot onze voorspelling.


Een voorbeeld is de datum 30 september uit de chart. de Supercycle had een turn voor 1-2 oktober, een astronomische cyclus die we volgen had een turn voor 29 september en de LTTI voor 30 september. We voorspelden dat na twee oktober de AEX omhoog zou draaien. De feitelijke low was 29 september, maar na de secundaire low van 2 oktober spoot de AEX omhoog.