Cycli

Bij het voorspellen van highs en lows in de markten probeert men al jaren cycli te ontdekken, immers bewezen cycli helpen bij het voorspellen van de richting van de markt en de momenten waarop highs en lows te verwachten zijn. In de afgelopen jaren hebben we meerdere cycli uit en te na getest op validiteit en vooral consistentie. We nemen in onze analyses alleen de meest waardevolle cycli mee.


SUPERCYCLE

Eind 2013 ontdekten we een cyclus die we sindsdien nauwgezet volgen. Een belangrijke voorwaarde waaraan een cyclus moet voldoen, is dat meerdere 'significante' highs en lows door deze cyclus meegenomen worden. Onze Supercycle doet dat en daarmee hebben we de ''ultieme'' swingtrade cycle gevonden hebben. Sinds onze ontdekking levert de cycle met een maximale afwijking van slechts 4 kalenderdagen bijna zonder uitzondering goede turns op. En om het nog mooier te maken; we kunnen bij 70% van de turns binnen de cycle vooraf de polariteit van de turn voorspellen !  Tja; beter kun je het niet krijgen volgens mij. In bovenstaande chart een voorbeeld van de Supercycle in actie. De zwarte stippen zijn de data die de Supercycle genereerde. Beleggen wordt nog leuk op deze manier!! Het volgende punt staat voor 24 december aanstaande en op basis van de Supercycle moet dit een low worden.


DELTA WELLES WILDER

1 van de betere cyclische technieken om de markten te analyseren is de Deltatheorie van Welles Wilder. Deze theorie geeft de positie van de beurskoers aan door middel van maancycli. Omdat op basis van deze techniek zowel de korte-, middellange als lange termijn in kaart gebracht kan worden, is deze techniek met name geschikt om toekomstige highs en lows te voorspellen.


OVERIGE CYCLI

Onze Supercycle en de Deltatheorie leveren voldoende houvast voor het doen van voorspellingen. Voor verdere 'finetuning' volgen we ook de 4-jaarscyclus of presidentiele cyclus.  Deze cyclus is één van de weinigen die zich in het verleden bewezen heeft. Tot slot volgen we de Amerikaanse recessiecyclus. Dit is een 10-jaarscyclus die ook bewezen goede resulaten oplevert.